Main Navigation

Main Content

Onze succesverhalen

Wacker Neuson is wereldwijd actief in verschillende regio's, landen en culturen en in verschillende sectoren. Onze klanten zijn uiterst divers en dat geldt ook voor hun toepassingen en de eisen die aan Wacker Neuson gesteld worden. Onze succesverhalen tonen hoe klanten omgaan met hun dagelijkse uitdagingen en hoe Wacker Neuson hen in de geest van hun slogan "all it takes!" ondersteunt.

Lees meer over onze succesverhalen wereldwijd - "Wacker Neuson - all it takes" vanuit het perspectief van onze klanten.


China: Waardering voor Duitse engineering

De jonge aannemer Wang Wei werkt al zes jaar in de bouwsector. Hij kocht zijn eerste graafmachine in september 2015: de EZ17, het kleinste Zero Tail-model dat Wacker Neuson aanbiedt.


“Onze Wacker Neuson-dealer speelt in op onze behoeften, is betrouwbaar en vindt altijd een oplossing.”

Klik hieronder om het hele verhaal te lezen! »

 • Succesverhaal in China

  Klanten en dealers uit de provincie Shandong, China

  In september 2015 kocht Wang Wei zijn eerste graafmachine: een EZ17 van Wacker Neuson en begon zijn eigen bouwbedrijf. De machine gaat nu al 1.700 uur mee en Wang Wei is nog altijd zeer tevreden: “Ik koos de EZ17, omdat deze krachtig, snel en flexibel in gebruik is. Ik kan zelfs in de kleinste ruimtes efficiënt werken. Ik kan zo elke klus klaren." Hij voegt eraan toe: "De prijs is ies hoger in vergelijking met andere aanbieders. Maar het was de investiering waard, vanwege de zeer goede kwaliteit en efficiëntie van de machine."

  Wang Wei prees ook de service van de dealer. "Ik ben heel erg tevreden. Mijn contactpersoon bij de dealer helpt me om succesvol te zijn." De exclusieve Wacker Neuson-dealer voor graafmachines in de provincie Shandong is Shandong Nuosen Machinery Co. Ltd. "Ik raakte persoonlijk overtuigd door de sterke punten van Wacker Neuson op het gebied van technologie en engineering. In combinatie met de grote kwaliteit van de producten zorgt dit voor een geweldig concurrerend voordeel," aldus Li Chen, Managing Director van het bedrijf. "Daarnaast zijn we erg blij met de operationele samenwerking. De training voldoet aan onze behoeften en als er problemen zijn, dan worden die snel opgelost."

  Wacker Neuson-klant Sun Hongye werkt al meer dan negen jaar bij de gemeente Tianqiao als teamleider op het gebied van wegen- en snelwegenbouw. In zijn team zijn er meer dan 100 werknemers die trilplaten, triltampers en walsen van Wacker Neuson gebruiken om de wegen van de stad te onderhouden. Zijn bedrijf gebruikt de apparaten van Wacker Neuson nu al meer dan vier jaar. Dit loonde vooral vanwege de grote werklast. "Na een vergelijking van de vele beschikbare producten op de markt koos ik voor Wacker Neuson. De grote kwaliteit en het betrouwbare gebruik overtuigden mij," legt Sun Hongye uit. "We werken nu zeer efficiënt en hoeven het werk niet te onderbreken vanwege machinestoringen. Daarnaast zijn de machines zeer gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en ze hebben een lange levensduur."

  Klanten van Wacker Neuson in China krijgen wat zij verwachten van een Duits merk: kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare producten en diensten. Dit omvat voornamelijk de uitgebreide ondersteuning van Wacker Neuson en zijn dealers. "De klant staat altijd op de eerste plaats. Alleen als we snel genoeg reageren, kunne onze klanten hun projecten voltooien binnen de verwachte tijd en met de gewenste kwaliteit. En dat is altijd onze doelstelling," besluit Gary Tian.


Duitsland: emissieloze producten voor het olympische zwembad

De KARL Group, sinds lang een klant van Wacker Neuson, vertrouwt op de emissieloze producten bij de renovatie van het olympisch zwembad in München.

“Alleen al met de elektrische wiellader WL20e besparen we 50% tijd in vergelijking met handmatig werk door onze medewerkers.”

Klik hieronder om het hele verhaal te lezen! »

 • Succesverhaal in Duitsland

  De KARL Group in Innernzell

  De geschiedenis van de KARL Group begon in de jaren 60 met de aankoop van een rupslader en een hydraulische graafmachine. Nu is het bedrijf, gevestigd in Innernzell in Beieren, een van de succesvolste bouwbedrijven in Duitsland en is het tevens actief in andere sectoren door heel Europa. De voordelen gaan verder dan de vier divisies bouw, industrie, energie en onroerend goed. De KARL Group is al vele jaren en klant van Wacker Neuson. Eén ding dat vooral indruk heeft gemaakt op verantwoordelijke personen is de emissieloze serie van Wacker Neuson. “Alleen al met de elektrische wiellader WL20e besparen we 50% tijd in vergelijking met handmatig werk door onze medewerkers", zegt Tamara Zettl, projectmanager voor de renovatie van het olympische zwembad in München, een recente opdracht van de KARL Group. Terwijl het eerste deel van twee wordt gerenoveerd, blijven de andere delen van het gebouw open tijdens de renovatiewerkzaamheden, wat een grote uitdaging is voor alle betrokkenen. Daarom zijn er machines nodig die minder lawaai produceren en emissieloos zijn. Wacker Neuson is de enige fabrikant die een alternatief biedt voor handmatig werk, dat niet te kloppen is op economische efficiëntie en bescherming van de bestuurder, omdat de volledig emissieloze en geluidsreducerende machines eenvoudig zonder problemen kunnen worden gebruikt in gesloten ruimtes. “De bijzondere uitdaging van dit project is dat we emissieloos moeten werken en toch binnen het tijds- en kostenkader moeten blijven”, legt Tamara Zettl uit. De emissieloze producten van Wacker Neuson zijn daarom perfect voor het werk van de KARL Group. “De elektrisch aangedreven machines hebben ons erg verrast, omdat ze dezelfde prestaties leveren als hun conventionele broertjes. Daarnaast is de besturing eenvoudig en intuïtief, zodat je er direct mee kunt werken. Onze medewerkers nemen niet meer zo makkelijk afscheid van de machines.”


Zuid-Afrika: De beste, meest kostenefficiënte apparaten op de markt

Wacker Neuson South Africa heeft meer dan 55 machines geleverd aan Catmech. Deze belangrijke klant is erg onder de indruk van de betrouwbaarheid, veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van de apparaten.


“Wacker Neuson levert de beste, meest kostenefficiënte apparaten die ik ooit heb gehad. Als toegewijde leverancier zijn ze écht bereid om dat stapje extra te zetten.”

Klik hieronder om het hele verhaal te lezen! »

 • Succesverhaal in Zuid-Afrika

  Apparatuurverhuurbedrijf Catmech uit Zuid-Afrika

  Catmech, leidend apparatuurverhuurbedrijf uit Gauteng (Zuid-Afrika) werd in 1990 opgericht om machines voor klanten te repareren. “We hebben besloten om met onze verhuuractiviteiten te beginnen toen we het marktpotentieel zagen voor de verhuur van compacte bouwmachines en light apparaten,” vertelt Sean van Heerden, eigenaar van Catmech Plant & Services.

  De bouw is de belangrijkste sector voor het verhuurbedrijf. Klanten van Catmech uit dit marktsegment vragen onder andere om wielladers, graafmachines, betonbrekers en verdichtingsapparatuur.

  Toen Wacker Neuson een aantal jaren geleden bij Catmech werd geïntroduceerd, besloot Sean de Wacker Neuson-producten uit te proberen. “Mijn klanten waren in eerste instantie terughoudend om een nieuw product uit te proberen. Toen ze echter de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van de Wacker Neuson-machines hadden ervaren, waren ze verkocht!”

  De huidige Wacker Neuson-vloot van Catmech omvat meer dan 55 machines, waaronder wielladers, graafmachines, stampers, trilplaten en trilwalsen. “Wacker Neuson is bereid om dat stapje extra te zetten”

  Sean is voornamelijk onder de indruk van de unieke functies van de Wacker Neuson-apparaten en benadrukt het unieke VDS (Vertical Digging System) dat beschikbaar is op de graafmachines. VDS voegt wat extra's toe aan de veelzijdigheid van de graafmachine. De bovenwagen kan tot 15° worden gekanteld, waarmee de gebruiker hellingen kan compenseren. Dit kan de eindgebruiker aanzienlijke besparingen opleveren qua materiaal en tijd.

  Tot slot zegt Sean dat de Wacker Neuson-apparaten niet alleen geen stilstandtijd kennen en gemakkelijk te onderhouden zijn, maar dat het bedrijf ook nog eens uitstekende een aftersales-service biedt en snel reageert op alle klanten. “Wacker Neuson levert de beste, meest kostenefficiënte apparaten die ik ooit heb gehad. Als toegewijde leverancier zijn ze écht bereid om dat stapje extra te zetten.”


Duitsland: Onder de indruk van producten en de service

Arthur Bogatzki GmbH & Co. KG is actief in de wegenbouw en civiele bouw. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Münster (Duitsland). In 1935 richtte de jonge wegenarchitect Arthur Bogatzki het bedrijf op. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door alweer de derde generatie.

"Wacker Neuson maakt al zolang ik mij kan herinneren deel uit van ons machinepark."


Klik hieronder om het hele verhaal te lezen! »

 • Succesverhaal in Duitsland

  Bouwbedrijf Bogatzki in Münster (Duitsland)

  Arthur Bogatzki GmbH & Co. KG is actief in de wegenbouw en civiele bouw. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Münster (Duitsland). In 1935 richtte de jonge wegenarchitect Arthur Bogatzki het bedrijf op. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door alweer de derde generatie. Bogatzki heeft bij zijn werkzaamheden altijd Wacker Neuson-producten gebruikt en weet de voordelen op waarde te schatten: "Mijn personeel is simpelweg erg blij met de machines. Neem bijvoorbeeld de trilplaten, die op gewone of natte bodems functioneren, maar ook goed tot hun recht komen op gravel", vertelt Arthur Bogatzki, Managing Director. Hij is echter niet alleen onder de indruk van de producten, maar ook van de diensten - en dan voornamelijk de lokale ondersteuning. "Als er problemen zijn, is de klantenservice snel ter plekke om de problemen op te lossen. Daarom gebruiken medewerkers eigenlijk meer dan graag met deze apparaten. Deze machines worden altijd als eerste meegenomen", voegt Arthur Bogatzki toe. Het bedrijf is actief in de wegenbouw, maar ook op het gebied van civiele bouw en kanaalaanleg, waarbij ze kunnen bogen op jarenlange ervaring. Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreide reeks diensten, variërend van advies en planning tot de volledige implementatie van bouwprojecten. Voor Bogatzki ligt de focus altijd op kwalitatief hoogwaardig werk. Dit kan bereikt worden aan de hand van perfecte interactie tussen mensen en machines, een goed team en met een mix van moderne apparaten en onverwoestbare klassiekers - die Wacker Neuson allebei kan leveren. Daarom is de producent bij Bogatzki met meer dan 20 producten vertegenwoordigd, waaronder trilplaten, stampers en graafmachines. Geïnspireerd door de verbeteringen van de apparaten, heeft het bedrijf onlangs Wacker Neuson-trilplaten met het verdichtingscontrolesysteem Compatec in gebruik genomen. Met Compatec kan de gebruiker via een intuïtief display zien wanneer hij voldoende heeft verdicht. "Mensen begrijpen hoe dit werkt; ze weten hoe ze het moeten gebruiken. De machines zijn gemakkelijk te bedienen en daar hechten we uiteraard veel waarde aan", legt Arthur Bogatzki uit. Bogatzki staat open voor innovaties en heeft onlangs Wacker Neuson's nieuwe elektrische trilstamper AS50e getest op de bouw. Arthur Bogatzki vat de samenwerking met Wacker Neuson samen: "Wacker Neuson maakt eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren deel uit van ons machinepark. Op het gebied van verdichtingswerk in greppels was de ‘Wacker-trilstamper’ altijd de beste keuze. Dit is altijd al zo geweest, en het is tegenwoordig niet anders."


India: Betrouwbare kwaliteit en Duitse engineering

Sobha is een bedrijf uit India dat al meer dan tien jaar actief is in de bouwsector en meer dan 3000 vaste medewerkers in dienst heeft. Veel Wacker Neuson-producten, voornamelijk de machines uit de verdichting- en betonseries, worden in de bouwput dag in, dag uit gebruikt.


"Als je kiest voor Wacker Neuson dan ontvang je producten van de alom bekende hoge, Duitse kwaliteit. En dat is nog niet alles: het hele dienstenpakket overtuigt dankzij de Duitse betrouwbaarheid."

Klik hieronder om het hele verhaal te lezen! »

 • Succesverhaal in India

  Betrouwbare kwaliteit en Duitse engineering"Als je kiest voor Wacker Neuson dan ontvang je producten van de alom bekende hoge, Duitse kwaliteit. En dat is nog niet alles: ook de dienstverlening overtuigt dankzij de Duitse betrouwbaarheid", zegt Vijainanand Subramanian, Sen. General Manager bij Sobha Ltd. Sobha is een bedrijf uit India dat al meer dan tien jaar actief is in de bouwsector en meer dan 3000 vaste medewerkers in dienst heeft. Veel Wacker Neuson-producten, voornamelijk de machines uit de verdichting- en betonseries, worden in de bouwput dag in, dag uit gebruikt. "Met de producten van Wacker Neuson is er in bouwputten geen sprake meer van uitvaltijden. En als we met spoed een nieuwe machine nodig hebben of een machine hebben die gerepareerd moet worden, dan reageert Wacker Neuson snel", vervolgt Subramanian. Wacker Neuson heeft reserveonderdelen direct beschikbaar en heeft professionele, getrainde serviceteams die ook direct naar de bouwplaats komen, waardoor de medewerkers voortdurend bereikbaar zijn.In samenwerking met dealers biedt Wacker Neuson een grootschalig verkoop- en servicenetwerk in India, waardoor het bedrijf door het gehele land vertegenwoordigd is voor zijn klanten. "Met de verkoop van ons eerste product kunnen we zeker zijn dat we met die klant in de toekomst zaken blijven doen", aldus Ulhas Rao, General Manager van Wacker Neuson-dealer Powertools and Tackles in Bangalore. Een van zijn klanten, het bedrijf Suvilar, werkt vanaf het begin al met Wacker Neuson en gebruikt veel van diens producten op zijn bouwplaatsen. "Ze voegen veel waarde toe aan ons bedrijf en de gebruiker en daarmee ook aan onze klanten", vertelt Shivakumar K R, Vice President bij Suvilar.