Dat was de Bauma 2022

Onder het motto "Meet the Future" hebben wij u begroet op de Bauma 2022. Bij onze stand van rond 5.000 vierkante meter draaide alles om de grote en toekomstgerichte onderwerpen zero emission, digitalisering en innovaties

“Na meer dan 2 jaar pandemie keken we deze keer bijzonder uit naar de Bauma – voor ons de thuiswedstrijd van alle beurzen.”, vertelt Alexander Greschner, bestuurslid van de Wacker Neuson Group. “Al op de dag van de opening voelden we ons overweldigd: de bezoekers stroomden toe naar onze stand, we hebben zeer veel goede gesprekken gevoerd over met name de onderwerpen waarop wij ons momenteel concentreren, zoals zero emission, digitale oplossingen en innovaties. En vanaf de eerste dag waren de verkoopresultaten al op het niveau van 2019 en hoger. Mijn conclusie: de Bauma is en blijft voor ons de belangrijkste beurs in onze sector en het is hét platform om onze nieuwe producten voor te stellen aan klanten van vakgenoten!“

Onze hoogtepunten tijdens de Bauma

Er viel veel te ontdekken bij onze stand: nieuwkomers in ons zero emission-assortiment, digitale oplossingen en innovatieve producthoogtepunten zoals onze nieuwe mobiele graafmachine EW100. We hebben de mooiste momenten voor u samengevat.

Meet green

Onder “Meet Green” konden onze bezoekers kennismaken met het zero emission-aanbod. Voor de Bauma hebben dit aanbod uitgebreid met verschillende machines en diensten. 

 • Wij bieden nu bijvoorbeeld speciale financieringsmogelijkheden aan voor zero emission.  
 • We hebben voor het eerst de nieuwe elektrische verreiker TH412e, de elektrische wals RD28e, de Charging Box CB250 en de rupsdumper DT05e laten zien.
 • Onze omkeerbare accutrilplaat APU3050e was eveneens te zien bij onze stand.
 • Onze populaire elektrische wiellader WL20e werd deze keer gepresenteerd met een zeer krachtige lithium-ion-accu.
Meet Connectivity

Onze nieuwe, digitale oplossingen hebben we gepresenteerd onder het thema "Meet Connectivity". We hebben laten zien hoe ze precies werken en voor welke toepassingen ze het meest geschikt zijn.

 • Ook hebben we voor het eerst ons nieuwe hulpsysteem voor betonverdichting  ConcreTec voorgesteld. Het systeem ondersteunt bij de verdichting van betonnen elementen.
 • Ook onze cloudgebaseerde softwareoplossing EquipCare Pro werd getoond. Met deze bouwsoftware kunt u de processen op uw bouwplaats digitaliseren.
 • Daarnaast hebben we onze Smart Glasses gepresenteerd. Deze Mixed Reality-brillen worden al door Wacker Neuson gebruikt in Sub-Sahara-Afrika gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden.
 • Ook het intelligente Attachment Management-systeem van onze mobiele graafmachine EW100 kon door de bezoekers worden bekeken.
Meet Innovation

Binnen het thema “Meet Innovation” lieten we zien dat innovatie een deel van ons DNA is.

 • Met onze nieuwe EW100 breekt een nieuw tijdperk aan voor compacte mobiele graafmachines. In het bijzonder het zeer goede zicht en de stabiliteit waren overtuigend. De mobiele graafmachine is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van hulpsystemen en de aansturing van aanbouwdelen: via een software-update kan dit zonder veel moeite worden toegevoegd.
 • Onze kleinste Dual View-dumper DV45 werd eveneens voorgesteld. De bijzonderheid hiervan: de elektro-hydraulisch draaibare cabine kan nu met één druk op de knop naar voren, naar achteren en 90 raden opzij worden gedraaid.
 • Bovendien toonden wij enkele hoogtepunten op het gebied van bouwmateriaal, onder andere de extreem lichte benzinebreekhamer BH40

Bekijk nu de mooiste momenten

Demoshow Bauma 2022
Wacker Neuson ontmoet de toekomst op de Bauma 2022
Laadbox CB250 op Bauma 2022
ConcreTec op de Bauma 2022
Trilplaten DPU6555 en DPU5545 op Bauma 2022
Dual View Dumper DV45 op Bauma 2022
Mobiele graafmachine EW100 met aanbouwdelen op Bauma 2022
Mobiele graafmachine EW100 op Bauma 2022
Demoshow Bauma 2022
Wacker Neuson ontmoet de toekomst op de Bauma 2022
Laadbox CB250 op Bauma 2022
ConcreTec op de Bauma 2022
Trilplaten DPU6555 en DPU5545 op Bauma 2022
Dual View Dumper DV45 op Bauma 2022
Mobiele graafmachine EW100 met aanbouwdelen op Bauma 2022
Mobiele graafmachine EW100 op Bauma 2022
 1. 1
 2. / 10