Innovaties van Wacker Neuson

31. maart 2022, 14:03

Al tientallen jaren vereenvoudigt Wacker Neuson met innovatieve oplossingen de dagelijkse werkzaamheden van zijn klanten op de bouwplaats. In de lente van 2022 zal het bedrijf innovaties op het gebied van bodemverdichting presenteren, evenals een gloednieuwe compacte machine.

Uitbreiding van de serie éénrichtingstrilplaten 

Al in 2021 bracht Wacker Neuson met de series APS en BPS drie nieuwe éénrichtingstrilplaten met zowel een elektrisch als conventioneel aandrijfsysteem op de markt. De serie wordt nu uitgebreid met nog eens twee accutrilplaten: de APS1550e en de APS2050e, alsmede hun tegenhangers op benzine, de BPS1550 en de BPS2050. Bovendien wordt dan ook het eerste dieselaangedreven model in de serie gelanceerd: de DPS2050. Daarmee biedt Wacker Neuson een geschikt model voor elke behoefte op het gebied van lichte verdichting met een centrifugaalkracht van 10 tot 20 kilonewton en een basisbreedte van 30 tot 50 centimeter. De trilplaten zijn geschikt voor alle typen verdichtingswerkzaamheden en in het bijzonder voor de verdichting van asfalt: het verplaatsen en draaien, vooral op vers asfalt, is kinderspel en laat een glad oppervlak zonder sporen na. Ook zuivere afwerkingen van stoepranden zijn dankzij het rechthoekige zijprofiel van de grondplaat eenvoudig te realiseren. Gebruikers profiteren daarnaast van de lage hand-armtrillingen van minder dan 5 m/s², waardoor ze kunnen werken zonder moe te worden.

  1. 1
  2. / 2

Beproefd en geoptimaliseerd: de dumper DW50

Wieldumper DW50 is geoptimaliseerd qua veiligheid, prestaties en comfort. Een groot aantal nieuwe details maken van deze machine een veilig hulpmiddel bij materiaaltransport: De hillhold-functie voorkomt dat de machine terugrolt wanneer deze op een helling tot stilstand komt. Het veiligheidsgordelbewakingssysteem verplicht de bestuurder eerst zijn veiligheidsgordel vast te maken om de machine te kunnen starten. Een geoptimaliseerde bakvorm voor nóg meer volume en een minimaal risico op beschadiging bij het laden met de graafbak. Daarnaast heeft de machine een beveiliging tegen te veel tanken, verwarmde stoelen, Tempomat, een groot overzichtelijk display en veiligheidsvoorzieningen zoals camera's voor beide rijrichtingen en LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. Andere features van de machine zijn bijvoorbeeld de standaard Auto-Stop-functie: deze schakelt de machine automatisch uit na een vooraf bepaalde tijd wanneer deze niet in gebruik is. Elektrische verbruikers die niet relevant voor de veiligheid zijn, worden ook uitgeschakeld om de accu van de machine te sparen. De voordelen: lagere bedrijfskosten, langere onderhoudsintervallen en een dienovereenkomstig hogere doorverkoopwaarde van de machine. De beproefde hydrostatische vierwielaandrijving zorgt ervoor dat de machine soepel accelereert tot 30 km/u.