Innovaties van Wacker Neuson

07. september 2022, 00:09

Innovaties in de herfst van 2022 - van e-machines tot digitale oplossingen.

Wereldprimeur: omkeerbare accutrilplaat APU3050e

In het segment bouwmachines presenteert Wacker Neuson een absolute innovatie: de eerste accu-aangedreven omkeerbare trilplaat met directe aandrijving op de markt, waarmee de toepassingsmogelijkheden van accutrilplaten opnieuw aanzienlijk worden uitgebreid. De rijrichting wordt gewijzigd via de beproefde hydraulische verstelling zoals bij de conventionele modellen. De trilplaat APU3050e met een werkbreedte van 50 centimeter en een centrifugaalkracht van 30 kilonewton onderscheidt zich door zijn goede wendbaarheid en is dankzij de laagste totale hoogte van alle omkeerbare trilplaten op de markt ook uitstekend geschikt voor gebruik in smalle sleuven.

Op de Bauma maakt nog een innovatie van Wacker Neuson haar debuut: de nieuwe mobiele graafmachine EW100. Hij is uniek in zijn klasse en stelt de norm als het gaat om eenvoudige en intuïtieve bediening, maar ook om efficiëntie en prestaties. Tijdens de ontwikkeling van de graafmachine lag de focus op bouwplaats 4.0. Voorbeelden hiervan zijn een intelligent beheer van hulpstukken met gereedschapsherkenning en een goed doordachte human-machine-interface. De machine is ook voorbereid voor diverse hulpsystemen en interfaces. Voor Wacker Neuson staan de voordelen voor de klant altijd centraal, zoals hier te zien is bij de verdere ontwikkeling en optimalisatie van onze graafmachine EW100. Dankzij de krachtige tractiehydrauliek en het hoge basiswerkvermogen kan de EW100 ook worden ingezet voor taken waarvoor anders een graafmachine van 14 ton nodig zou zijn.

 

Elektrische wiellader met cabine

De bekende e-wiellader WL20e is al sinds 2015 in serieproductie en wordt nu in zijn derde generatie gepresenteerd met een krachtige lithium-ionaccu. In de toekomst zullen de klanten kunnen kiezen tussen drie accuvarianten. Ook nieuw: een cabine waarmee de machine het hele jaar door kan worden gebruikt – een meerwaarde voor efficiëntie en comfort.

 

Sterk in sloopwerkzaamheden: Benzinebreekhamer BH40

Met de benzinebreekhamer BH40 biedt Wacker Neuson klanten een krachtig apparaat met hoge prestaties. Tegelijkertijd is hij gemakkelijk te hanteren dankzij zijn lage gewicht van 20 kilogram. Een volledige ophanging van de motorkap maakt het mogelijk om de breekhamer dicht bij het lichaam te geleiden. De lage hand-armtrillingen en de verminderde trillingsoverdracht op het lichaam van de gebruiker maken ergonomisch en comfortabel werken mogelijk. Bovendien maakt de brandstoftank van 1,8 liter lange werkintervallen zonder bijtanken mogelijk. Dit bespaart tijd voor het tanken en zorgt dat het werk efficiënter verloopt.

 

ConcreTec: eenvoudig, transparant en reproduceerbaar verdichten.

Met het nieuwe hulpsysteem voor betonverdichting van Wacker Neuson kunnen prefab betonproducten eenvoudig, transparant en met reproduceerbare kwaliteit worden verdicht. Het op gegevens gebaseerde hulpsysteem verschaft de bediener van de installatie objectieve informatie over het verdichtingsproces en real-time informatie over de voortgang van de verdichting. Het resultaat: een verdichtingsresultaat dat niet afhankelijk is van de persoon en dus van constante kwaliteit is. Met behulp van het hulpsysteem kan de bediener het gehele verdichtingsproces bewaken, zo nodig corrigerend optreden en het verdichtingsproces op een gefundeerde manier beëindigen.

  1. 1
  2. / 3