WL20e

Wiellader WL20e

Wiellader WL20e: Elektrisch, praktisch, emissievrij

De WL20e is de eerste puur elektrisch aangedreven wiellader van Wacker Neuson. De prestatiekenmerken komen overeen met die van een conventionele dieselmachine. Het hogere bedrijfsgewicht vergroot zelfs de kieplast. De WL20e werkt volledig emissievrij en met aanzienlijk lagere geluidsemissies. Voor de gebruiker betekent dit meer flexibiliteit in het gebruik, bescherming van het milieu en aanzienlijke besparingen op de bedrijfskosten.

Wacker Neuson wiellader WL20e, elektrische wiellader

Innovatieve techniek, bewezen in het gebruik

 • Wacker Neuson is een wereldwijd toonaangevende innovatieve onderneming op het gebied van elektrische aandrijvingen in bouwmachines. De WL20e is een emissievrije oplossing die zich al vele jaren en in uiteenlopende organisaties en branches heeft bewezen en die door ons steeds wordt doorontwikkeld. De bestuurder profiteert daarom altijd van de nieuwste technieken.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Bedrijfskosten

Lage bedrijfskosten

 • De bedrijfskosten over de levensduur van de machine zijn bij een elektrisch aangedreven machine ongeveer 41% lager in vergelijking met een machine die op diesel rijdt. Tegelijkertijd heeft u minder energie- en servicekosten.
 • De iets hogere investeringskosten voor een volledig elektrisch aangedreven machine betalen zich bij een gemiddelde levensduur van de machine na bepaalde tijd terug, afhankelijk van het gebruiksgedrag en het toepassingsgebied. Het zuiver elektrische aandrijfsysteem is op de lange termijn altijd het voordeligste alternatief.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Hill Hold-functie

Automatische Hill-Hold-functie

 • Bij hellingen wordt de machine in de eerste 5 seconden na stilstand via de Auto-Hill-functie tegengehouden. Daarna grijpt de rem van de elektromotor in. Dit komt altijd overeen met een 100% aangetrokken handrem: de machine kan niet ongewenst wegrollen. Dit verhoogt de veiligheid en het comfort van de bestuurder.
 • De elektrische handrem activeert niet bij korte stops, pas na 5 seconden stilstand wordt deze geactiveerd. Dit werkt slijtage tegen.
 • Het remgedrag is gelijk aan een machine met een klassieke hydrostatisch aandrijfsysteem. De bestuurder hoeft dus geen andere gewoonten aan te leren, als hij met een volledig elektrisch aangedreven machine rijdt.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Multitool gereedschapsdrager

De wiellader als apparaatdrager

 • Het werk dat wielladers moeten verzetten is zeer gevarieerd, maar dat zijn de aanbouwdelen van Wacker Neuson ook. Met ons uitgebreide en goed doordachte aanbouwdelenassortiment maakt u van ieder model in een multifunctioneel inzetbare machine.
 • De investering "wiellader" kan voor een groot aantal taken gebruikt worden en is daarom zeer kostenefficiënt.
 • U kunt de machine het hele jaar door gebruiken (bijv. ook in de winter) door het gebruik van veel verschillende aanbouwdelen, al naar gelang de toepassing.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL28, Easy Protection System (eps)

Inklapbaar EPS-dak (Easy Protection System)

 • Compacte wielladers kunnen optioneel met het inklapbare EPS-dak (Easy Protection System) worden uitgerust. Dit dak voldoet aan de huidige Europese machinerichtlijn volgens ROPS- en FOPS-bescherming. Met een paar handelingen kan het EPS op een lage doorrijhoogte voorbereid worden.
 • Het EPS verhoogt de flexibiliteit van de machine, omdat deze ook lage doorgangen kan passeren. Bovendien vergroot dit systeem de toepassingsmogelijkheden van de machine. Waar anders wellicht meerdere machines gebruikt zouden moeten worden, kunnen de werkzaamheden nu uitgevoerd worden met slechts één machine. Tegelijkertijd blijft de veiligheid van de bestuurder gewaarborgd.

Meer functies

Wacker Neuson wiellader WL20e, AGM accu

Onderhouds- en lekvrij: AGM-accu

 • AGM staat voor “Absorbent Glass Mat” (absorberende glasmat). Deze accu heeft een gesloten module. Hierdoor kan de accu niet lekken; bovendien is hij onderhoudsvrij en ontstaat er geen vorming van knalgas.
 • De AGM-accu onderscheidt zich door een lage temperatuurgevoeligheid wat betreft de omgevingstemperatuur. Zo is de machine het hele jaar breed inzetbaar.
 • Het brandgevaar is bij de AGM-accu gereduceerd in vergelijking met een lithion-ionaccu. Bovendien ontstaat er geen memory-effect in de accu.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Boordlader

Laadmogelijkheid van 230 V aan boord

 • De lader is “onboard”, tussentijds opladen aan 230 V-stopcontact is altijd mogelijk.
 • Het laden aan elk normaal 230 V-stopcontact biedt maximale flexibiliteit in de praktijk.
 • De onboard lader heeft een IEC-aansluiting, waarop internationaal alle beschikbare laadstekkers zijn te gebruiken; dit kan via diverse adapters en aansluitkabels.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Performance

Performance, waar en wanneer het nodig is

 • In de WL20e worden twee gescheiden elektro-motoren gebruikt: een voor het aandrijfsysteem en een voor de aandrijving van de werkhydraulica. Daardoor wordt het energieverbruik geminimaliseerd, omdat het motorvermogen alleen wordt aangesproken als dit ook werkelijk nodig is.
 • De elektromotor voor het aandrijfsysteem zorgt daarbij voor een dynamisch en krachtig rijvermogen van de machine. Dit is bij elke versnellingshandeling voelbaar en verhoogt zo het comfort voor de bestuurder.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL70, Knik-pendelscharnier

Maximale tractie door het knik-pendelsysteem

 • Dankzij de knik-pendelbesturing met een pendelhoek van 12° behouden alle vier wielen ook op oneffen terrein een goede grip op de ondergrond en de bestuurder behoudt zo optimale controle. Dit verhoogt de productiviteit van het totale systeem van de machine.
 • De grote knik- en pendelhoek zorgt voor een stevige grip op de ondergrond en de machine is daardoor eenvoudig te manoeuvreren. Onder nauwe omstandigheden worden zo botsingen van de voorkant en achterkant van de machine voorkomen.
 • Terwijl de voor- en achterwagen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, kan de bestuurder fijngevoelig op elke oneffenheid reageren. Dit verhoogt het comfort voor de bestuurder en maakt werken gedurende langere tijd mogelijk, zonder moe te worden.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Aanbouwdelen wisselen

Efficiënt verwisselen van aanbouwdelen

 • Dankzij het hydraulische snelwisselsysteem kunnen aanbouwdelen gemakkelijk worden verwisseld. Daardoor is de machine direct weer klaar voor gebruik. Dit verhoogt de productiviteit en daarmee het rendement.
 • Het hydraulische snelwisselsysteem voor aanbouwdelen maakt deel uit van de standaarduitrusting van alle wielladers van Wacker Neuson.
 • Het uitstekende zicht op de koppelingspunten maakt het verwisselen van aanbouwdelen zeer eenvoudig. Bovendien maakt de tweehandige bediening tijdens het ontkoppelen het wisselen bijzonder veilig.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Bedrijfsfilosofie

Consistent en eenvoudig bedieningsconcept

 • Alle wielladers van Wacker Neuson hebben een consistent bedieningsconcept met overzichtelijke en ergonomisch gerangschikte schakelaars en toetsenblokken. Alle wielladers van Wacker Neuson zijn op vrijwel dezelfde manier te bedienen. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder snel aan de slag kan met de verschillende wielladers van Wacker Neuson en zo productief kan werken.
 • Wacker Neuson's bedieningsfilosofie zorgt ervoor dat de gebruiker de machine gemakkelijk kan begrijpen, zodat hij/zij veilig en productief kan werken. De gebruiker kan verschillende Wacker Neuson-machines bedienen, zelfs uit verschillende productgroepen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit steeds terugkerende elementen zoals de Jog Dial, de joystick, het display, de toewijzing van schakelaars, enz.
Wacker Neuson wiellader WL20e, Ergonomische werkplek

Ergonomische werkplek

 • Veel beenruimte, overzichtelijk ingedeelde bedieningselementen, een comfortabele bestuurdersstoel en zicht op het aanbouwdeel: een werkplek die de bestuurder motiveert en aan alle kanten ondersteunt.
 • Door de aangepaste standaarduitrusting verhoogt het comfort voor de bestuurder en kan hij ook langere tijd optimaal met de machine werken.
Wacker Neuson wiellader WL20e, gemakkelijke instap

Eenvoudig in- en uitstappen

 • Met enkele stappen kan de bestuurder comfortabel in de cabine of de bestuurderscabine van de machine komen. De royaal geplaatste, antislip traptreden en de goed bereikbare handgrepen maken dit mogelijk. Dit verhoogt de veiligheid van de bestuurder bij het in- en uitstappen.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL70, Poedercoating

Hoogwaardige poedercoating

 • In tegenstelling tot de gebruikelijke natte lak, wordt de levensduur van de machine met poedercoating aanzienlijk verlengd. Daarnaast is deze aanpak efficiënter en tegelijk milieuvriendelijk.
 • De duurzame poedercoating garandeert waardevastheid en zorgt voor een navenant hoge doorverkoopwaarde van de machine.
Wacker Neuson wiellader WL20, WL20e, Hubzylinder Hefcilinder

Twee sterke hefcilinders

 • Twee krachtige hefcilinders garanderen dat de lastverdeling altijd optimaal op de laadarm overgaat. Bovendien wordt het gehele laadsysteem stabieler, hetgeen de bestuurder tijdens het werk ondersteunt.
 • De torsiestijve laadarm in combinatie met twee hefcilinders voorkomt schade door torsie aan het laadsysteem op optimale wijze. Dit vermindert eventuele servicekosten en verhoogt het waardebehoud van de machine.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL28, P-Kinematics

Perfect afgestemde P-kinematiek

 • Het voordeel van P-kinematiek is de nauwkeurige parallelgeleiding over het totale hefbereik.
 • Onbedoeld uitrollen is niet mogelijk, hetgeen de hantering voor de bestuurder gemakkelijk en veilig maakt.
 • De P-kinematiek wordt gebruikt in compacte machines. Dit is de optimale keuze, omdat P-kinematiek goedkoper is dan bijvoorbeeld een Z-kinematiek. Z-kinematiek zou te groot zijn voor compacte machines, aangezien compacte machines gewoonlijk niet worden gebruikt voor continue en zware materiaalverwerking.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, afmetingen, wendbaarheid

Compacte afmetingen en optimale wendbaarheid

 • De machine overtuigt met zijn compacte constructie met een kleine draaicirkel en optimale wendbaarheid. Werkzaamheden onder nauwe omstandigheden zijn hierdoor geen probleem meer.
 • Compacte afmetingen en een optimale wendbaarheid zorgen voor een hoge manoeuvreerbaarheid. De machine is niet onnodig breed of lang, de ruimte en de omvang van de machine worden altijd optimaal benut.
Wacker Neuson wiellader WL20e, banden

Optimale banden

 • De juiste banden voor wielladers spelen in de praktijk een belangrijke rol. Als de banden optimaal zijn afgestemd op de ondergrond en het gebruiksterrein, dan kan de bestuurder probleemloos met de machine werken.
 • De keuze van de juiste banden biedt maximale tractie en minimale slijtage, hetgeen geld bespaart omdat banden niet vaak vervangen hoeven te worden.
 • Voor optimale prestaties op elk ondergrond heeft u, afhankelijk van het model, de keuze uit zeven profielen: EM-profiel, AS-profiel, SureTrax-profiel, RP-profiel, MPT-profiel, Multiuse-profiel en Bibload-profiel. Dit garandeert af fabriek een maximale flexibiliteit van de machine.
Wacker Neuson wiellader WL20e, uitrusting

Veelzijdige standaarduitrusting

 • De wielladers van Wacker Neuson beschikken over een omvangrijke en kwalitatief hoogwaardige standaarduitrusting. Bovendien kunt u, al naar gelang de toepassing en het model, bijv. de motor, het aandrijfsysteem, de bestuurderscabine of de hydrauliek op maat configureren. Zo hebt u altijd de garantie dat de machine voldoet aan uw individuele eisen en voorkeuren.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Bestuurdersstandaard

Keuze uit bestuurderscabines

 • Afhankelijk van de machine zijn verschillende bestuurderscabinecabines verkrijgbaar: Vast dak, opklapbaar EPS-dak, hydraulisch neerlaatbaar EPS Plus-dak en verschillende cabine-uitvoeringen. De keuze van de juiste bestuurderscabine biedt maximale flexibiliteit voor talrijke toepassingen en omstandigheden.
Wacker Neuson wiellader WL20-28, Transport autoaanhanger

Transport op een auto-aanhanger

 • Tijd en transportkosten besparen: dankzij de compacte afmetingen en het geringe gewicht kan de machine gewoon op een auto-aanhanger worden vervoerd.
 • De hijsogen zijn optimaal op de machine aangebracht, zodat een voorgeschreven transportbeveiliging kan worden nageleefd.
 • Afhankelijk van machinetype en standaarduitrusting kan het transport ook inclusief aanbouwdelen plaatsvinden.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Smeerpunten

Gemakkelijk toegankelijke smeerpunten

 • Alle smeerpunten van de machine regelmatig smeren is voor het correcte en effectieve onderhoud en daarmee het behoud van de machine onontbeerlijk. Om tijd te besparen en het werken te vereenvoudigen, liggen de smeerpunten bij Wacker Neuson altijd op gemakkelijk toegankelijke plaatsen.
 • Omdat de smeerpunten gemakkelijk toegankelijk zijn, wordt de machine vaker gesmeerd dan wanneer het smeerpunt moeilijk toegankelijk zou zijn aangebracht. Dit verhoogt op zijn beurt weer de levensduur van de machine en hij behoudt daardoor een hogere waarde.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, korte hydraulische slanglengtes

Gedeelde hydraulische slangen

 • Bij wielladers van Wacker Neuson worden de lengten van hydraulische slangen kort gehouden; de slangen zijn op meerdere plaatsen gedeeld. Wanneer een hydraulische slang moet worden vervangen, hoeft niet de hele slang van het hydraulisch circuit te worden vervangen, maar alleen het betreffende deel. Dit versnelt reparatietijden aanzienlijk en is bovendien kostenefficiënt.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, hydrauliek achter achter

Hydraulische aansluitingen achter

 • De machine kan worden uitgerust met hydraulische aansluitingen achter (enkel- of dubbelwerkend). Hierdoor krijgt de machine meer toepassingsmogelijkheden, omdat hydraulische aanbouwdelen achter of kiepaanhangers gebruikt kunnen worden.
 • De verschillende hydraulische opties voor achter breiden het toepassingsspectrum van de machine uit en bieden in het gebruik meer flexibiliteit. Eén machine kan multifunctioneel voor verschillende activiteiten worden ingezet, zo zijn er geen extra voertuigen of machines nodig.

Productaanvraag

*Verplichte velden