De mijplaen van Wacker Neuson

Het begon allemaal met een visie. Met de oprichting van een smederij in Dresden (Duitsland) in 1848 legde Johann Christian Wacker de basis voor een onderneming die zich door de eeuwen heen steeds verder heeft ontwikkeld en de bouwsector meer dan eens revolutionair veranderd heeft: Wacker Neuson.

Inventiviteit en innovatiekracht bepaalden de geschiedenis van het bedrijf vanaf dag één. In 1930 vond Hermann Wacker 's werelds eerste elektrische trilstamper uit. Er volgden meer dan 200 octrooien en gebruiksmodellen die met succes hun weg naar de markt vonden.

De Zero Emission elektrische minigraafmachine EZ17e in bedrijf op een bouwplaats.

2020

Elektrische graafmachine EZ17e

Met de elektrische minigraafmachine EZ17e wordt een emissievrije bouwplaats werkelijkheid. Met deze graafmachine - en met de andere elektrische machines van Wacker Neuson - kan er op de gehele bouwplaats zonder directe uitlaatgasemissies en extreem stil gewerkt worden.

De Wacker Neuson Dual View-dumper in actie.

2019

Dumper met Dual View

Wacker Neuson introduceert de dumper met Dual View. De wieldumpers hebben een 180° draaibare stoel en bedieningsconsole. Dit zorgt voor meer veiligheid voor de gebruiker en op het terrein, alsmede voor meer flexibiliteit.

Wacker Neuson Compamatic.

2019

Compamatic

Met Compamatic combineert Wacker Neuson zijn beproefde verdichtingscontrole Compatec met een telematica-oplossing. Dit zorgt voor een controleerbare verdichtingsvoortgang en maakt een volledig gedocumenteerde kwaliteitscontrole mogelijk – vanachter een bureau.

Bouwvakker met accu-aangedreven hoogfrequente trilnaalden van Wacker Neuson op een bouwplaats.

2019

Trilnaalden met accu

Wacker Neuson brengt de eerste hoogfrequente accutrilnaald op de markt. De accu wordt gedragen in een rugzak. Deze rugzak maakt het mogelijk om zonder voedingskabel te werken - voor meer bewegingsvrijheid, meer veiligheid en meer bedieningscomfort.

Wacker Neuson's elektrische wieldumper DW15e in actie.

2019

Volledig elektrische wieldumper DW15e

De Zero Emission-familie groeit: de elektrische wieldumper DW15e maakt efficiënt materiaaltransport mogelijk zonder directe uitlaatgassen en overtuigt dankzij de bijzonder stille werking, vooral in gevoelige omgevingen.

Eénrichtingstrilplaten uit de Zero Emission-serie in gebruik op een bouwplaats in de stad.

2018

Accutrilplaten toegevoegd aan het Zero Emission-as

De elektrificatie gaat door. Nieuw zijn de éénrichtingstrilplaten AP1850e en AP1840e.

Wacker Neuson's dual power-minigraafmachine 803 in gebruik in een hal.

2014

Lancering van de Zero Emission-serie

Wacker Neuson presenteert zijn Zero Emission-serie met de elektrische wiellader WL20e en de accutrilstampers AS30e en AS50e. De minigraafmachine 803 dual power werd tevens in 2014 gelanceerd. Deze machine kan met dieselaandrijving of met een elektro-hydraulische aggregaat gebruik

Verdichtingscontrolesysteem Compatec in gebruik op een bouwplaats.

2013

Verdichtingscontrolesysteem Compatibelec

Verdichtingscontrolesysteem Compatec biedt een leidraad voor bodemverdichting - vooral voor gebruikers die slechts af en toe met trilplaten werken. De gebruiker kan de relatieve verdichtingsvoortgang aflezen via acht ledlampjes.

Wacker Neuson-graafmachine voor de Wacker Neuson-fabriek in Hörsching bij Linz.

2012

Nieuwe vestiging in Linz, Oostenrijk

In 1981 werd met de oprichting van Neuson Hydraulik GmbH de eerste steen gelegd voor één van de belangrijkste productsegmenten van de Wacker Neuson Group. Sinds 2012 worden de graafmachines ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek in Hörsching bij Linz in Oostenrijk.

Het hoofdkantoor van Wacker Neuson SE in het noorden van München.

2011

Opening van het hoofdkantoor

In het noorden van München wordt het nieuwe hoofdkantoor van Wacker Neuson SE ingewijd. Het gebouw bestaat uit elementen van zichtbeton in verschillende kleurschakeringen, waarmee de jarenlange deskundigheid van het bedrijf op het gebied van betontechnologie onderstreept wordt.

Op afstand bediende Wacker Neuson DPU130r in gebruik op een bouwplaats.

2010

De krachtigste trilplaat

Het geboortejaar van de DPU130r: de eerste trilplaat met twee ondermaten wordt op de markt gebracht. Dit apparaat kan een zware wals van 7 ton vervangen en is lichter, compacter én flexibeler. De trilplaat kan worden bediend met een afstandsbediening.

2007

Beursgang

In mei 2007 gaat Wacker Neuson AG naar de beurs (tegenwoordig in de S-DAX).

2007

Fusie tot Wacker Neuson AG

Neuson Kramer Baumaschinen AG fuseert met het reeds lang bestaande familiebedrijf Wacker Construction Equipment AG. Door de fusie tot Wacker Neuson AG completeren de bedrijven elkaar, zowel op het gebied van productaanbod als de verkoopregio's.

De Neuson 9503 tijdens het rijden.

2007

Snel op de weg

De Neuson 9503 is de snelste graafmachine ter wereld met een snelheid tot maar liefst 40 km/u. Met name bij gemeentes en tuinbedrijven is hij erg populair en heeft zich binnen de kortste tijd een plaatsje in de markt veroverd.

2005

Knikgestuurde wiellader

Sinds 2005 maakt Weidemann GmbH deel uit van het ondernemingsverband met knikgestuurde wielladers. Sindsdien worden de gespecificeerde compacte machines aangeboden onder het merk Weidemann voor de landbouw en onder het merk Wacker Neuson voor de bouwbranche.

2002

Trilstamper met gescheiden smering

Door de gescheiden smering wordt voormengen overbodig. Daarmee bereikte Wacker Neuson weer een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van trilstampers: Perfecte bescherming van de motor, maximale gebruiksvriendelijkheid en hoge betrouwbaarheid.

Trilnaald met geïntegreerde frequentieomvormer in actie op een bouwplaats.

1994

Trilnaalden met geïntegreerde frequentieomvormer

De gepatenteerde technologie overtuigt door slijtagevrijheid, betrouwbaarheid en stevigheid. Door de geïntegreerde omvormer kan de trilnaald met eenfasige stroom van het lichtnet worden gevoed. Dit zorgt voor maximale onafhankelijkheid op de bouwplaats.

Eerste universele wals RT820 met knikbesturing in actie.

1991

Eerste sleuvenwals met knikbesturing

De eerste universele wals met knikbesturing werd begin jaren negentig op de markt gebracht onder de naam RT820. Deze wals wordt bestuurd met een afstandsbediening, kan vooruit en achteruit rijden en is uiterst wendbaar dankzij het centrale scharnier.

Neuson-graafmachine met innovatief Vertical Digging System VDS in actie.

1988

Ontwikkeling van het VDS

Een innovatie op het gebied van graafmachines is het Vertical Digging System of VDS. Dit systeem maakt het exact verticaal graven mogelijk, zelfs op een ongelijke ondergrond, langs stoepranden en op hellingen. Dit maakt het werk efficiënter, sneller en aangenamer voor de gebruik

Eerste hydraulische minigraafmachine van Neuson in actie.

1984

Eerste hydraulische minigraafmachine

In 1984 kwam de eerste hydraulische minigraafmachine op de markt. Er volgden nog talrijke innovaties op het gebied van minigraafmachines. Vanaf 2000 worden ook dumpers ontwikkeld en geproduceerd in de vestiging in Oostenrijk.

Neuson-bouwmachine voor het nieuw opgerichte bedrijf Neuson Hydraulik GmbH.

1981

Oprichting van Neuson Hydraulik GmbH

Neuson Hydraulik GmbH werd opgericht in 1981.

Eerste omkeerbare trilplaat DVU in actie.

1973

Eerste omkeerbare trilplaat

Nieuwe ideeën en uitstekende prestaties: de eerste omkeerbare trilplaat DVU was wederom een mijlpaal. De snelheid en de richting (voorwaarts/achterwaarts) kunnen traploos worden geregeld, tot en met trillen in stilstand. De bediener is dus mobieler en flexibeler.

Wacker Neuson production plant in Reichertshofen.

1964

Productiefaciliteit in Reichertshofen

Het bedrijf Wacker koopt een stuk grond van tien hectare in Reichertshofen in de deelstaat Opper-Beieren (Duitsland) voor de productie. In 1964 opent de fabriek de deuren om te voldoen aan de toenemende vraag naar innovatief en hoogwaardig bouwmachines voor professionele gebruike

Historische trilstamper met verbrandingsmotor in actie.

1952

Trilstamper met verbrandingsmotor

Nieuwe mogelijkheden voor de toepassing van trilstampers ontstaan door de installatie van verbrandingsmotoren. Dit vergroot de reikwijdte, de flexibiliteit en de praktische waarde van de machine. Vanaf nu kunnen ze ook op bouwplaatsen zonder stroomvoorziening zeer efficiënt worde

Historische foto van de eerste Wacker Neuson-trilnaalden.

1937

De eerste trilnaald verovert de markt

Als uitvinder van 's werelds eerste trilnaald brengen wij een revolutie teweeg in de gehele branche en maken wij professionele betonverdichting mogelijk. De hoge frequenties verbeteren de verdichtingsprestaties en daarmee ook de betonkwaliteit. De eerste steen voor een nieuw stra

Foto van 's werelds eerste elektrische trilstamper van Wacker.

1930

Uitvinding van de allereerste elektrische trilstam

Hermann Wacker brengt een revolutie teweeg in een complete branche. Met zijn uitvinding van 's werelds eerste elektrische trilstamper legt hij de basis voor de beton- en bodemverdichting, evenals voor zijn bedrijf. Op bouwplaatsen wordt het werken met de trilstamper ook wel "wack

First “Wacker” forge workshop in Dresden, founded 1848.

1848

Oprichting van de smederij Wacker

De eerste steen van de Wacker Neuson Group wordt gelegd in de Duitse stad Dresden . Johann Christian Wacker opent in Dresden een smederij onder de naam "Wacker". In 1875 begint de industriële productie.